De fotografe

Leuk dat u een bezoek brengt aan mijn website. Mijn naam is Léonie de Koning en ik ben woonachtig in Veldhoven. Getrouwd met Johan en mama van een prachtige zoon.

Fotografie heeft mij van kleins af aan geboeid. Eerst experimenteerde ik met de analoge camera van mijn ouders, later kocht ik mijn eerst digitale compact camera. En zo volgden er nog velen. Sinds 2008 heeft deze hobby mij pas echt in zijn macht en kreeg ik mijn eerste echte digitale spiegelreflex camera in mijn bezit. Sindsdien ben ik mij gaan verdiepen in de verschillende soorten genres in de fotografie. Door mee te mogen kijken met andere fotografen, workshops te volgen, apparatuur uit te breiden/vervangen en alle shoots die ik afgelopen jaren gedaan heb, sta ik waar ik nu sta en mag ik wel zeggen dat ik professioneel fotografe ben.

Ik hou van lifestyle shoots en ga graag de uitdaging met het aanwezige licht aan, of dit nu op locatie is of bij mensen thuis. Door mijn lange ervaring heb ik tal van prachtige locaties op mijn portfolio staan en adviseer ik mensen graag bij hun kleding en accesoires keuze. Tijdens de shoots maak ik graag gebruik van de Beloved methode zodat er een mooie spontane foto ontstaat.

Sinds december 2013 ben ik ook fotograaf (vrijwilligster) voor sichting Earlybirds. Deze stichting zet zich in voor babytjes die te vroeg geboren worden (vanaf 24 weken) om een fotografische herinnering voor de ouders te maken. Dit om een lichtpuntje te zijn en een stuk verwerking aan te bieden. Heel bijzonder om te mogen doen.

© Léonie de Koning - De Koning Fotografie